Piku 4,5 kuukautta                                                                                            Piku nuotiolla porontaljan päällä nukkumassa (=

Pikaisesti tännekkin kuulumisia kirjoittamaan...

21.3.  käytiin Pikun ensimmäisessä mätsärissä Virpitallien maneesissa. Alussa keskittymiskyky oli täysi nolla, joka on ihan ymmärrettävää tämän ikäiseltä pennulta täysin uudessa paikassa. Pikkuhiljaa alkoi saada jonkunlaista kontaktia koiraan. Kehään mentäessä kontakti oli jo aika hyvä, mutta hevosten jätökset maistuivat ilmeisesti paremmalta kuin nakkipalat. Ihan hienosti Piku kuitenkin esiintyi ja saatiin punainen nauha. Punasten kehässä ei sitten enää sijoitusta..

Viime torstaina sitten laitettiin kamppeet kasaan ja auton nokka kohti Muoniota. Pikukin sai matkustaa ensimmäistä kertaa häkissä ja täysin ongelmitta. Kempele-Tornio välillä ilmeisesti Piku oli oksentanut häkkiin, mutta muuten kaikki matkat molempiin suuntiin koirat nukkuivat kylkikyljessä :)

Ilmat eivät olleet mitenkään kehuttavia, plussan puolella kelit ja märkää ja loskaa riitti. Itse olin perjantai päivän Pallaksella mäessä, ja sunnuntain Levillä. Muutenpa ne päivät meni sisällä istuessa ja koiria lenkittäessä..

Tänään sitten illalla ajelimme kotiin viiden maissa, ja puoli seitsemältä alkoikin jo pentukurssi tupoksessa. Kyseessä siis Minnan koirakoulun Fiksu-pentu kurssi..

Ensin harjoiteltiin palkitsemista nameilla, lelulla, ja "apuvälineittä".  Piku tykkää kaikista kovasti ja valitsitpa sitten minkä tavan hyvänsä koira on innoissaan =) Sitten treenattiin istumista, tämä onnistuikin meiltä jo hienosti. Ei siis ongelmia. Seuraavaksi tehtiin perusasentoa kahdella tavalla, tätä sitten aletaankin reenaamaan enemmän kun ei olla aikaisemmin vielä reenattu. Pikkuhiljaa alkoi sekin jo luonnistua. Lopuksi vielä otettiin seuraamista pieniä pätkiä, sekä toisten koirien ohittamista ja toisiin koiriin lähestymistä.

Kerrassaan reipas pentu täällä meillä kasvamassa, viiden tunnin automatkan jälkeen jaksoi tosi hienosti keskittyä ja olla innokkaasti mukana kurssilla :)

Nita aloitti juoksunsa torstaina, ja jos kaikki menee suunnitelmien mukaan saattaa tästä neidistä tulla kesällä pikkushelttien äiti =) Treenitaukoa siis luvassa...

Ja ainiin, tärkein meinasi unohtua; sain hieman etuajassa kauan himoitsemani rippilahjani järjestelmäkameran <3 Tästä lähtien siis kameranani toimii canonin EOS 450 :)

Tässäpä taas asiaa jonkin verran, puolet varmaan unohtui mutta onpahan jotakin kirjotettu. Nyt yritän taas alkaa päivittelemään useammin jolla vältän nämä pitkät_kirjoitukset :D