Hani tuli meille hoitoon viime sunnuntaina, mukava kun on Nitalla leikkikaveri. :) Heti sunnuntaina käytiin shelttien agility-vuorolla jossa olimme tyttöjen kanssa kolmestaan. Tein pari radanpätkää ja laitoin korkeudet 45 senttiin ja Nita meni yli ne pudottamatta yhtään! wautsi, hienoa. Ennen kun on aina menty 35 senttisiä. Radanpätkässä oli paljon hyppyjä, piti mennä välistä ja takaa ja vaikka miten päin ilman ongelmia mentiin nekin, molempien kanssa. Sitten tein vielä eniten ongelmia tuottavan puomin jonka alla putki- käskysanojen tunnistusta. Muutaman kerran meni juuri päin vastaiseen mutta sitten alkoi sekin onnistua jotenkin.

Torstaina ohjatut agiharkat, teimme helpon mölli radan jonka Nita meni ongelmitta ja 45 cm korkeilla esteillä pudottamatta yhtään rimaa!  Sitten harjoittelimme itsenäisesti kierrä ja takaa ym. käskyjä toisella radalla. Nuo mölli treenit alkaa käydä jo aika helpoiksi, mutta talvella sitten täytyy "hakeutua" ykkösluokan treeneihin.

Lauantaina kävimme haukkukeitaalla silkkiterrierit ry:n mätsärissä Hanin ja Nitan kanssa. Ensimmäisenä oli junior handler, jossa kisasin Hanin kanssa. Osallistujia n. kymmenen. Hani piti l-o-i-s-t-a-v-a-s-t-i kontaktia ja käyttäytyi tosi hienosti. Tuomari otti meidät jatkoon ja palkitsi kolmannen ja neljännen. Sitten pyöritti vielä ympäri ja käski vaihtaa koirat, minulle esitettäväksi tuli valkoinen ruotsinhirvikoira. Ei kokemusta mutta onneksi olen nähnyt miten se esitetään. Punainen ruusuke ilmestyi eteemme, voitimme kilpailun :)

Sitten pieniin aikuisiin, jonka aikana taivas repesi. Vettä tuli kuin saavista kaatamalla ja ukkonen jyrisi kokoajan. Nita meni ensin, ja ei juuri ukkosesta ja sateesta välittänyt, hienosti sai punaisen nauhan. Sitten Hani kehään ja Hanikin sai punaisen nauhan, vaikkakin aika levoton ukkosen takia. Kaverini Emmi sitten esitti Nitan ja minä Hanin punaisten kehässä. Hanin kanssa emme päässeet jatkoon koska ukkonen pelotti niin paljon, mutta Emmi esitti Nitan hienosti punaisten toiseksi. Kiitos Emmi handlaus avusta :)

Pari tuntia sitten tultiin shelttien agility vuorolta. Paikalle tulivat Iina & Jasu, Meiju, Iines & Ronja sekä Tuulikki, Pyry & Panu. Tehtiin kakkosluokan rata, jossa oli joitakin vaikeahkoja kohtia kuten hypyltä putkeen, jossa toinen hyppy edessä houkutteli enemmän. Tytöt kuitenkin suoriutuivat hienosti! Hanilla muuten hyvin mutta kepit ei oikeen sujuneet, Nitalla vauhtia löytyi ja muuten hyvin mutta hypyltä lankesi "ansaan" ja meni hypylle eikä putkeen. Hienoja nämä selitykset kun en jaksanut alkaa ratapohjaa piirtämään.Se on kuitenkin nähtävissä Iinan ja Jasun blogissa Sitten menin Nitan kanssa yksittäis esteenä keinua ja herkuilla sain sen menemään jo nopeampaa. Edistystä havaittavissa :)

Junior Handler tuloksille tein oman sivun- sivut linkeistä pääsee. Sekä Nitan tiedot sivu "julkaistu".